Printer Friendly Version Konzul žeran Vesna Marinković položila venac na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa povodom obeležavanja Dana oslobođenja Banja Luke u Prvom svetskom ratu @ 23 November 2020 12:05 PM

Polaganjem venaca na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa u Banja Luci, obeležen 21. novembar – Dan oslobođenja Banje Luke u Prvom svetskom ratu.

U ime Grada Banje Luke, venac je položio predsednik Skupštine grada Zoran Talić i tom prilikom izjavio da duguju zahvalnost svima koji su svoje živote dali za oslobođenje Banje Luke u Prvom svetskom ratu, jer je grad oslobođen nakon viševekovne okupacije.

Na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, 21.11. 2020. godine, vence su položili i ministar uprave i lokalne samoprave RS Senka Jujić, te predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija u Banja Luci u ime Republike Srbije Generalnog konzulata Banja Luka venac je položila i konzul žeran Vesna Marinković.