Printer Friendly Version Poseta ministra omladine i sporta Republike Srbije Vanje Udovičića Banjaluci @ 15 November 2020 11:19 AM

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je Banja Luku, dana 12.11.2020. godine i, tom prilikom se sastao sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i ministarkom za porodicu, omladinu i sport R. Srpske Sonjom Davidović, povodom nastavka bogate saradnje kroz niz zajedničkih projekata iz oblasti omladine i sporta.

Nakon sastanka, ministar Udovičić je izjavio da će Srbija i Srpska nastaviti da sa uzajamnom podrškom i zajedničkim prevazilaženjem izazova. “Nastojaćemo da ojačamo i produbimo saradnju u sistemu sporta i omladine u budućnosti, čime ćemo još više učvrstiti neraskidivu vezu između R. Srbije i R. Srpske”, zaključio je Udovičić.

Po završetku sastanaka, ministar Udovičić je sa ministarkom Davidović posetio novootvoreni “Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske” i razgovarao sa predstavnicima Teniskog saveza Republike Srpske.

Posetio je i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, gde je održao sastanak sa rektorom Univerziteta u Banjaluci Radoslavom Gajaninom. Sastanku je prisustvovala i  konzul-žeran Vesna Marinković.