Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О УЛАСКУ ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ @ 16 September 2020 12:22 PM

Савет министара Босне и Херцеговине је на 16.седници  одржаној 10.септмебра 2020. године донео Одлуку о прописивању додатних услова за улазак странаца у Босну и Херцеговину.

У складу са донетом Одлуком  странци који испуњавају услове за улазак у БиХ, могу ући у Босну и Херцеговину ако поседују негативан налаз ПЦР теста на вирус САРС-ЦОВ-2, који није старији од 48 сати од доласка на гранични прелаз Босне и Херцеговине.

Без поседовања теста у Босну и Херцеговину могу да уђу држављани Републике Србије када у БиХ улазе директно из Републике Србије, као и њихова малолетна деца и супружници који су држављани других земаља.

Држављани Републике Србије који су у БиХ ушли из Републике Србије, а из Босне и Херцеговине изашли и отишли у другу државу, на пример Црну Гору или  Хрватску, по повратку у БиХ из тих земаља морају да имају негативан налаз ПЦР теста на вирус САРС-ЦОВ-2, који није старији од 48 сати од доласка на гранични прелаз Босне и Херцеговине.

Одлука о прописивању додатних услова за улазак странаца у Босну и Херцеговину је ступила 12.09.2020 у 06:00 часова.