Printer Friendly Version Zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine Grada Beograda u poseti Banja Luci @ 8 September 2020 11:08 AM

Zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine Grada Beograda sa saradnicima boravili su 06. i 07. septembra 2020. godine u  Banja Luci  povodom međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“.

Tom prilikom upriličeno je više radnih sastanaka na temu zajedničke saradnje poput zajedničkih nastupa na trećim tržištima, posebno kada je reč o turizmu a  dogovoreno je i potpisivanje povelje o bratimljenju dva grada.

Na sastanku gradonačelnika Igora Radojičića sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predsednikom Skupštine grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, izjavljeno je da dva grada imaju sporazum o saradnji iz 2005. godine, koji će da preraste u najviši mogući oblik saradnje – sporazum o bratimljenju.

„Posebno smo srećni i zadovoljni zbog toga jer je Banja Luci i formalno već odavno mesto u tom društvu naših 30 gradova pobratima iz celog sveta – kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Planirano je i organizovanje godišnje kulturne manifestacije, te otvaranje Krajiške kuće u Beogradu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik tokom razgovora sa zamenikom gradonačelnika Beograda i predsednikom Skupštine grada Goranom Vesićem i Nikolom Nikodijevićem istakao je da se produbljivanje odnosa Republike Srpske i Srbije odvija na svim nivoima.

Poseta zvanične delegacije Beograda u Banja Luci imala je značajnu medijsku pažnju o čemu su izveštavale novinske i medijske kuće.

Konzul u GK Banja Luka Dragan Protić, prisustvovao je radnim sastancima  tokom posete delegacije kao i svečanom uručenju nagrada pobednicima biciklističke trke „Beograd- Banjaluka“.