Printer Friendly Version Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић и председник Скупштине Града Београда у посети Бања Луци @ 8 September 2020 11:03 AM

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић и председник Скупштине Града Београда са сарадницима боравили су 06. и 07. септембра 2020. године у  Бања Луци  поводом међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“.

Том приликом уприличено је више радних састанака на тему заједничке сарадње попут заједничких наступа на трећим тржиштима, посебно када је реч о туризму а  договорено је и потписивање повеље о братимљењу два града.
На састанку градоначелника Игора Радојичића са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем и председником Скупштине града Београда Николом Никодијевићем, изјављено је да два града имају споразум о сарадњи из 2005. године, који ће да прерасте у највиши могући облик сарадње – споразум о братимљењу.

„Посебно смо срећни и задовољни због тога јер је Бања Луци и формално већ одавно место у том друштву наших 30 градова побратима из целог света – казао је заменик градоначелника Београда Горан Весић. Планирано је и организовање годишње културне манифестације, те отварање Крајишке куће у Београду.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик током разговора са замеником градоначелника Београда и председником Скупштине града Гораном Весићем и Николом Никодијевићем истакао је да се продубљивање односа Републике Српске и Србије одвија на свим нивоима,

Посета званичне делегације Београда у Бања Луци имала је значајну медијску пажњу о чему су извештавале новинске и медијске куће.

Конзул у ГК Бања Лука Драган Протић, присуствовао је радним састанцима  током посете делегације као и свечаном уручењу награда победницима бициклистичке трке „Београд- Бањалука“.