Printer Friendly Version Председница Р. Српске Ж. Цвијановић и српски члан Председништва БиХ М. Додик, организовали свечани пријем поводом завршетка мандата генералног конзула В. Николића @ 29 June 2020 10:51 AM

Председница Р. Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, организовали су 26.6.2020. године, у Палати Републике у Бања Луци, опроштајни пријем поводом завршетка мандата генералног конзула В. Николића.

Пријему су присуствовали премијер Р. Српске Радован Вишковић, председник Народне скупштине Р. Српске Недељко Чубриловић, председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија, министри у Влади РС, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, као и многобројне личности из јавног, културног и друштвеног живота.

Председница Р. Српске Ж. Цвијановић је, након пријема, изјавила новинарима да је В. Николић током свог седмогодишњег мандата делио судбину с грађанима Бања Луке и Р. Српске и да је представљао добру спону институција Србије и Српске. “Током мандата Владимира Николића, нашег драгог пријатеља, који је живео живот са нама у Р. Српској, а не само службовао, били смо суочени са многим оптерећујућим питањима и проблемима и за Р. Српску и Р. Србију, али смо током тог периода учврстили наше везе. Тиме се можемо похвалити, јер је управо током тог периода, остварен највиши ниво сарадње између Српске и Србије и захваљујем се свима који су на томе радили предано, а посебно конзулу Николићу.  Срећна сам и што је током његовог мандата, највећи број грађана Р. Српске добио држављанство Р. Србије, на чему треба радити и даље јер је то стратешки циљ. Желим конзулу Николићу сваку срећу и професионални успех и поручујем да ће у Р. Српској увек имати други дом”, истакла је председница Р. Српске.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик захвалио се генералном конзулу В. Николићу на целокупној сарадњи током претходних година. “Својим радом конзул Николић је задао један оквир сарадње који би требали да негујемо и ми из институција Српске, а наравно и представници земље у коју смо ми загледани, у коју верујемо и чији је однос према нама важан, а то је Р. Србија. В. Николић се интегрисао са нама, био је на свим местима на којима је нама било важно да буде, а нама је било важно јер су у њему видели Србију. Владимиру Николићу желим сваку срећу у животу и поручујем да је увек добродошао у Р. Српску”, рекао је Милорад Додик.

Генерални конзул Владимир Николић захвалио се председници Р. Српске и српском члану Председништва БиХ што су уприличили опроштајни пријем у његову част. “Када човек из моје бранше долази на радно место, бива дочекиван уз разне почасти, бива примљен на разне адресе, а кад одлази, одлази углавном тихо и нечујно. Ово је својеврсни преседан и ја се искрено захваљујем што је уприличен овај испраћај и могу да кажем ми је то огромна сатисфакција”. Николић је нагласио да завршава мандат генералног конзула Србије у Српској веома задовољан, јер је пуно урађено, где је, према његовим речима, и он дао свој скроман допринос свеукупним односима Србије и Српске, који су заиста онакви какви треба да буду, братски, људски и уз међусобно уважавање. “Седам година сам у Бања Луци и верујте да мислим да сам јуче дошао, јер је сваки дан био нови изазов, буран, интензиван и мени је лично представљало огромну одговорност представљати Србију, коју ви толико волите. Бити представник Србије овде је огромна одговорност и ја сам се водио принципом да не само положај по себи, даје част и славу човеку, него човек пре свега, својим понашањем и држањем треба да да част и славу положају. Претходних дана доживљавам огромну сатисфакцију, јер сам добио безброј порука, мејлова, позива и где сам био затечен јер нисам знао до које мере је мој мандат обележен успешним радом. Свима вам хвала на томе, остајем пријатељ Р. Српске и у мени ћете увек имати великог пријатеља и промотера. Увек вам стојим на располагању, хвала вам од срца”, закључио је генерални конзул В. Николић.

Изјаву генералног конзула Владимира Николића можете погледати на следећем линку https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=390158