Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић у опроштајним посетама код председнице Р. Српске Ж. Цвијановић, председника НС РС Н. Чубриловића и градоначелника Бања Луке И. Радојичића @ 26 June 2020 02:02 PM

Председница Р. Српске Жељка Цвијановић примила је данас, у опроштајну посету, генералног конзула Р. Србије Владимира Николића.


Након састанка, изнета је заједничка оцена да су односи Р. Србије и Српске у свим областима на изузетно високом нивоу, засновани на пријатељским и братским везама, великом политичком разумевању и економској подршци. У обраћању новинарима, председница Р. Српске је, као посебно важну и за грађане Р. Српске веома значајну Николићеву активност, истакла отварање конзуларне канцеларије Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци са седиштем у Требињу.

Она је захвалила генералном конзулу за досадашњу сарадњу и његово несебично и истрајно залагање у јачању веза Србије и Српске, пожелевши му пуно личног и професионалног успеха и подсетила присутне новинаре да је генерални конзул одликован 9. јануара, поводом Дана Републике Српске, орденом заставе Р. Српске са сребрним венцем за рад и заслуге у међународној сарадњи и учвршћивању мира, личне резултате и достигнућа, као и за допринос у развоју свеукупних односа Србије и Српске.

Генерални конзул имао је састанак и са председником НС РС Недељком Чубриловићем. Том приликом, председник НС РС је истакао да је за време мандата генералног конзула В. Николића урађено много да би била олакшана комуникација грађана Српске са Србијом, полазећи од чињенице да је омогућено вађење пасоша Србије у Генералном конзулату.

Током посете, Чубриловић је захвалио В. Николићу на преданом раду и свему што је учинио на јачању веза између Српске и Србије, посебно када је реч о културној, образовној, привредној и спортској сарадњи. Генерални конзул В. Николић је захвалио председнику НС РС на изузетно доброј и пријатељској сарадњи и истакао да ће грађани Српске и у будућности моћи да рачунају на помоћ дипломатско-конзуларних представништава у Бања Луци и Требињу.

Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић примио је данас у опроштајну посету генералног конзула Владимир Николића. Радојичић је захвалио Николићу на свему што је урадио током свог мандата у Бања Луци. Он је истакао да је Град Бања Лука свој став према Николићу исказао кроз доделу једног од највиших градских признања и рекао да је Николић човек који је Бања Луку схватио на прави начин, да је био ангажован у свим сферама јавног живота и да је постао искрени пријатељ Бања Луке и Р. Српске. Пожелео је Николићу сваки успех у даљој каријери и да све што је научио о Бања Луци пренесе на позитиван начин.

Генерални конзул В. Николић је нагласио да, након година службовања у Бања Луци, из града носи најлепше успомене и да одлази пуног срца. “Ја сам задовољан мандатом у Бања Луци, а моја порука Бањалучанима је да буду свесни да живе у граду угодном за живот и по мери човека. У том смислу, мени ће Бања Лука веома недостајати. Током мог мандата урадили смо много заједничких пројеката и овим путем се захваљујем на сарадњи и гостопримству. Настојаћу, кад год ми обавезе дозволе да дођем, јер Бања Лука је град којем ћу се увек враћати”, истакао је генерални конзул В. Николић.