Printer Friendly Version Obeležen Dana sećanja na žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini @ 28 April 2020 08:50 AM

Najviši zvaničnici Republike Srpske i predstavnici diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini dana 26.04.2020. godine, u skladu sa zaštitnim merama zbog aktuelne epidemiološke situacije, položili su vence i cveće žrtvama Jasenovca na grobno mesto „Topole“ u Spomen-kompleksu Donja Gradina.


U ime institucija Republike Srpske venac su položili: predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, srpski član  Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija.

Cveće su položili ministri u Vladi Republike Srpske, šef Delegacije EU u BiH, ambasador Ruske Federacije, SAD, Velike Britanije, predstavnici jevrejskog i romskog naroda.
Tim povodom prigodnim govorom prisutnima su se obratili predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član 

Predsedništva BiH Milorad Dodik. Prisutni su putem video bima mogli da čuju govor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji se obratio iz Sremske Mitrovice gde se istovremeno obeležavao Dan sećanja na žrtve u Sremskoj Mitrovici.

Obeležavanju Dana sećanja na žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini, prisustvovali su i cveće položili ambasador Srbije u Sarajevu Aleksandar Đorđević i generalni konzul u Bnja Luci Vladimir Nikolić.