Printer Friendly Version Обележен Дана сећања на жртве Јасеновца у Доњој Градини @ 28 April 2020 08:48 AM

Највиши званичници Републике Српске и представници дипломатског кора у Босни и Херцеговини дана 26.04.2020. године, у складу са заштитним мерама због актуелне епидемиолошке ситуације, положили су венце и цвеће жртвама Јасеновца на гробно место „Тополе“ у Спомен-комплексу Доња Градина.


У име институција Републике Српске венац су положили: председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер РС Радован Вишковић, српски члан  Председништва БиХ Милорад Додик и председавајући Савета министара Зоран Тегелтија.

Цвеће су положили министри у Влади Републике Српске, шеф Делегације ЕУ у БиХ, амбасадор Руске Федерације, САД, Велике Британије, представници јеврејског и ромског народа.
Тим поводом пригодним говором присутнима су се обратили председница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан  Председништва БиХ Милорад Додик. Присутни су путем видео бима могли да чују говор председника Републике Србије Александра Вучића који се обратио из Сремске Митровице где се истовремено обележавао Дан сећања на жртве у Сремској Митровици.

Обележавању Дана сећања на жртве Јасеновца у Доњој Градини, присуствовали су и цвеће положили амбасадор Србије у Сарајеву Александар Ђорђевић и генерални конзул у Бaња Луци Владимир Николић.