Printer Friendly Version PROCEDURA ZA IZDAVANJE DOZVOLE ZA ULAZAK STRANACA NA TERITORIJU R. SRBIJE U REŽIMU PRIMENE ZAŠTITNIH MERA OD BOLESTI COVID-19 @ 16 March 2020 02:35 PM

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID-19 zaraznom bolešću, Vlada je obrazovala Komisiju za davanje dozvole za ulazak na teritoriju Srbije u režimu primene zaštitnih mera od bolesti COVID-19.

Zadatak komisije je da, po izuzetku, izdaje dozvole za ulazak na teritoriju Republike  Srbije i boravak ili tranzit kroz Srbiju stranim državljanima i da određuje uslove i ograničenja tranzita, odnosno boravka.

Komisiju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.S tim u vezi, obaveštavamo koja je neophodna procedura za dobijanje dozvole  od Komisije, za ulazak u republiku Srbiju i boravak ili tranzit kroz Republiku Srbiju.

Strane diplomatske misije, konzularna predstavništva i kancelarije međunarodnih organizacije akreditovane u Republici Srbiji zahteve za izdavanje dozvola treba da podnose verbalnom notom i da je upute na adresu: radnotelo-covid19@mfa.rs

Zahtev za izdavanje dozvole mora da sadrži sledeće podatke:
- Ime i prezime lica
- Broj putne isprave (pasoš ili lična karta) i državljanstvo
- Granični prelaz ulaska u Republiku Srbiju
- Granični prelaz izlaska iz Republike Srbije i krajnja destinacija (u slučaju tranzita)
- Mesto i adresa tokom boravka u Republici Srbiji (u slučaju dozvole za boravak)
- Registarski broj i tip prevoznog sredstva kojim se ulazi i/ili tranzitira kroz Republiku Srbiju
- Podaci o vozaču i po mogućstvu  kontakt telefon

Komisija neće razmatrati zahteve koji su nepotpuni, odnosno koji ne sadrže navedene elemente.

Komisija će u skladu sa Odlukom Vlade odrediti uslove i ograničenja tranzita, odnosno boravka lica kojima je data dozvola za ulazak u R. Srbiju, uključujući i period dozvoljenog zadržavanja.