Printer Friendly Version ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗДАВАЊЕ ДОЗВОЛЕ ЗА УЛАЗАК СТРАНАЦА НА ТЕРИТОРИЈУ Р. СРБИЈЕ У РЕЖИМУ ПРИМЕНЕ ЗАШТИТНИХ МЕРА ОД БОЛЕСТИ COVID-19 @ 16 March 2020 02:31 PM

У складу са Одлуком Владе Републике Србије о проглашењу болести COVID-19 заразном болешћу, Влада је образовала Комисију за давање дозволе за улазак на територију Србије у режиму примене заштитних мера од болести COVID-19.

Задатак комисије је да, по изузетку, издаје дозволе за улазак на територију Републике  Србије и боравак или транзит кроз Србију страним држављанима и да одређује услове и ограничења транзита, односно боравка.

Комисију чине представници Министарства здравља, Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.С тим у вези, обавештавамо која је неопходна процедура за добијање дозволе  од Комисије, за улазак у Републику Србију и боравак или транзит кроз Републику Србију.

Стране дипломатске мисије, конзуларна представништва и канцеларије међународних организације акредитоване у Републици Србији захтеве за издавање дозвола треба да подносе вербалном нотом и да је упуте на адресу: radnotelo-covid19@mfa.rs
 

Захтев за издавање дозволе мора да садржи следеће податке:
- Име и презиме лица
- Број путне исправе (пасош или лична карта) и држављанство
- Гранични прелаз уласка у Републику Србију
- Гранични прелаз изласка из Републике Србије и крајња дестинација (у случају транзита)
- Место и адреса током боравка у Републици Србији (у случају дозволе за боравак)
- Регистарски број и тип превозног средства којим се улази и/или транзитира кроз Републику Србију
- Подаци о возачу и по могућству  контакт телефон

Комисија неће разматрати захтеве који су непотпуни, односно који не садрже наведене елементе.
Комисија ће у складу са Одлуком Владе одредити услове и ограничења транзита, односно боравка лица којима је дата дозвола за улазак у Р. Србију, укључујући и период дозвољеног задржавања.