Printer Friendly Version U opštini Jezero svečano otvorena fiskulturna sala finansirana sredstvima Vlade Republike Srbije @ 25 December 2019 12:14 PM

Dana 24.12.2019.godine u opštini Jezero svečano je otvorena  fiskulturna sala finansirana sredstvima Vlade Republike Srbije.

Opštinu Jezero, tim povodom posetio je predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Boris Pašalić, ambasador Republike Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević i drugi predstavnici privrednog i kulturnog života Republike Srpske.  

Predsednik Vlade R. Srpske, Radovan Višković zahvalio se Vladi Srbije na donaciji za fiskulturnu salu, navodeći da je Srbija u posednjih četiri-pet godina svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i onima sa većinskim srpskim stanovništvom u Federaciji BiH pomagala projektima čija je vrednost premašila 30 miliona evra. "To je značajna pomoć. Nije reč samo o novcu i iznosu već i o poruci da znate da niste sami, da ima neko ko u svakom momentu može da vam pomogne i kome se možete obratiti", naglasio je Višković.

Ambasador Republike Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević je istakao da mu je veoma drago da se nalazi u Jezeru gde mladima predaju na upotrebu fiskulturnu salu.

Svečanom otvoranju  fiskulturne sale u opštini Jezero prisustvovao je i generalni konzul Vladimir Nikolić.