Printer Friendly Version Republika Srbija donirala 250.000 eura za izgradnju dnevnih centara za decu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju @ 23 December 2019 10:36 AM

Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske, Željke Cvijanović, dana 22. decembra 2019. godine u Banskom dvoru u Banja Luci održano je donatorko veče "S ljubavlju hrabrim srcima".

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja R. Srbije Zoran Đorđević, ministar omladine i sporta R. Srbije, Vanja Udovičić, Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić,  te predstavnici privrednog i kulturnog života Srpske i Srbije.

U izjavi za medije, predsednik R. Srpske, Željka Cvijanović, zahvalila se svim učesnicima i donatorima koji su omogućili da se prikupi 1.165.480 KM za izgradnju dnevnih centara za decu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.
Posebnu zahvalnost uputila je ministrima iz R.Srbije, i naglasila da je Republika Srbija već tradicionalno najveći donator sa 250.000 evra, što je značajan doprinos za realizaciju ovog projekta.

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH se zahvalio svima koji su prethodnih 10 godina bili deo ove manifestacije i koji su podržali inicijativu da se deci sa poteškoćama u razvoju obezbedi adekvatan boravak, druženje i socijalizacija.

Predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je da je Vlada podržala akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" te da će, ukoliko to bude potrebno, izdvojiti dodatna sredstva za gradnju dva dnevna centra za decu sa poteškoćama u razvoju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja R. Srbije, Zoran Đorđević, izjavio je da će Srbija koja je sa 250.000 evra podržala izgradnju dnevnih centara da decu sa poteškoćama u razvoju, uvek biti uz Republiku Srpsku i učestvovati u ovakvim i sličnim akcijama.

Donatorskoj večeri u Banja Luci prisustvovao je i generalni konzul Vladimir Nikolić.