Printer Friendly Version Република Србија донирала 250.000 еура за изградњу дневних центара за децу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу @ 23 December 2019 10:29 AM

Под покровитељством председника Републике Српске, Жељке Цвијановић, дана 22. децембра 2019. године у Банском двору у Бања Луци одржано је донаторко вече "С љубављу храбрим срцима".

Донаторској вечери присуствовали су председник Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председавајући Савета министара Зоран Тегелтија, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић, министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Р. Србије Зоран Ђорђевић, министар омладине и спорта Р. Србије, Вања Удовичић, Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић,  те представници привредног и културног живота Српске и Србије.

У изјави за медије, председник Р. Српске, Жељка Цвијановић, захвалила се свим учесницима и донаторима који су омогућили да се прикупи 1.165.480 КМ за изградњу дневних центара за децу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.Посебну захвалност упутила је министрима из Р.Србије, и нагласила да је Република Србија већ традиционално највећи донатор са 250.000 евра, што је значајан допринос за реализацију овог пројекта.

Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ се захвалио свима који су претходних 10 година били део ове манифестације и који су подржали иницијативу да се деци са потешкоћама у развоју обезбеди адекватан боравак, дружење и социјализација.

 

Председник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, рекао је да је Влада подржала акцију "С љубављу храбрим срцима" те да ће, уколико то буде потребно, издвојити додатна средства за градњу два дневна центра за децу са потешкоћама у развоју.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Р. Србије, Зоран Ђорђевић, изјавио је да ће Србија која је са 250.000 евра подржала изградњу дневних центара да децу са потешкоћама у развоју, увек бити уз Републику Српску и учествовати у оваквим и сличним акцијама.

 

Донаторској вечери у Бања Луци присуствовао је и генерални конзул Владимир Николић.