Printer Friendly Version Ambasador Republike Srbije u BiH Aleksandar Đorđević i generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovali svečanom obeležavanju krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske @ 22 November 2019 09:38 AM

Dana 21.11.2019. godine MUP R.Srpske je služenjem parastosa stradalim pripadnicima MUP-a RS i lomljenjem slavskog kolača svečano obeležilo krsnu slavu Aranđelovdan.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, tom priliko je rekla da na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou postoje brojni izazovi od izuzetne važnosti za građane, imovinu i poredak kao i da MUP R.Srpske radi svoj posao uprkos izazovima.

Premijer R.Srpske Radovan Višković čestitao je krsnu slavu svim policajcima Srpske, te poručio da Republika računa na MUP kao na stub svoje državnosti i bezbednosti građana. “Radili smo da sačuvamo ovo ministarstvo uprkos ranijim nasrtajima da ono izgubi svoj identitet i da se utopi u bezbednosne strukture na nivou BiH“, istakao je Višković.
Ministar unutrašnjih poslova R.Srpske Dragan Lukač izrazio je zadovoljstvo što je povodom istimene krsne slave MUP-a, osveštan Hram Svetog arhangela Mihaila koji predstavlja dokaz da oni koji su dali život za Republiku Srpsku neće biti zaboravljeni.    

Svečanom obeležavanju krsne slave MUP-a R.Srpske prisustvovali su i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, ministri u Vladi, poslanici u Narodnoj skupštini, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojni pripadnici MUP-a Srpske, predstavnici policija Srbije, Makedonije i Crne Gore, gosti i ličnosti iz javnog, političkog i društvenog života.

Svečanom obeležavanju krsne slave MUP-a R.Srpske u Banja Luci prisustvovali su i ambasador Republike Srbije u BiH Aleksandar Đorđević  i generalni konzul Vladimir Nikolić.