Printer Friendly Version Амбасадор Републике Србије у БиХ Александар Ђорђевић и генерални конзул Владимир Николић присуствовали свечаном обележавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске @ 22 November 2019 09:35 AM

Дана 21.11.2019. године МУП Р.Српске је служењем парастоса страдалим припадницима МУП-а РС и ломљењем славског колача свечано обележило крсну славу Аранђеловдан.

Председник Републике Српске Жељка Цвијановић, том прилико је рекла да на глобалном, регионалном и локалном нивоу постоје бројни изазови од изузетне важности за грађане, имовину и поредак као и да МУП Р.Српске ради свој посао упркос изазовима.

Премијер Р.Српске Радован Вишковић честитао је крсну славу свим полицајцима Српске, те поручио да Република рачуна на МУП као на стуб своје државности и безбедности грађана. “Радили смо да сачувамо ово министарство упркос ранијим насртајима да оно изгуби свој идентитет и да се утопи у безбедносне структуре на нивоу БиХ“, истакао је Вишковић.

Министар унутрашњих послова Р.Српске Драган Лукач изразио је задовољство што је поводом истимене крсне славе МУП-а, освештан Храм Светог архангела Михаила који представља доказ да они који су дали живот за Републику Српску неће бити заборављени.    

Свечаном обележавању крсне славе МУП-а Р.Српске присуствовали су и директор Полиције Српске Дарко Ћулум, министри у Влади, посланици у Народној скупштини, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, као и бројни припадници МУП-а Српске, представници полиција Србије, Македоније и Црне Горе, гости и личности из јавног, политичког и друштвеног живота.

Свечаном обележавању крсне славе МУП-а Р.Српске у Бања Луци присуствовали су и амбасадор Републике Србије у БиХ Александар Ђорђевић  и генерални конзул Владимир Николић.