Printer Friendly Version Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић и генерални секретар председника Р. Србије Никола Селаковић, положили камен темељац за будућу зграду вишенаменског објекта у насељу Петрићевац @ 7 November 2019 08:37 AM

У бањалучком насељу Петрићевац, градоначелник Бања Луке И. Радојичић и ГС председника Р. Србије Н. Селаковић, положили су камен темељац за будућу зграду дечијег вртића и месне заједнице, у оквиру вишенаменског објекта, чију изградњу помаже Влада Р. Србије донацијом од 1,7 милиона КМ (око 871,794 евра). Радови на изградњи би требали бити окончани у року од 300 радних дана.

Током церемоније, градоначелник Радојичић се захвалио Влади Србије на донацији, којом ће у овом насељу бити изграђен вртић за више од стотину малишана и објекат месне заједнице, у оквиру ког ће пословати и неколико невладиних организација и удружења грађана. "За овај објекат дугујемо велику захвалност Влади Србије и председнику Александру Вучићу, јер се овај пројекат реализује захваљујући финансијској подршци Србије, у оквиру великог програма за више општина и градова у Српској и за српско становништво у Федерацији БиХ”, рекао је Радојичић.

Генерални секретар председника Р. Србије Н. Селаковић пожелео је мештанима насеља и људима који живе у Бања Луци да вртић, који ће бити изграђен, што пре постане тесан и да у њему буде што више деце. Он је истакао да Србија, захваљујући озбиљној и одговорној политици председника А. Вучића, већ четврту годину окончава са суфицитом у буџету, убрзано се економски развија, што осећају грађани на сваком кораку кроз раст плата и повећање броја запослених, додавши да је уверен да ће до краја године незапосленост бити мања од 10 одсто. “На иницијативу председника Србије А. Вучића и српског члана Председништва БиХ М. Додика, Србије је почела да помаже и подржава различите врсте развојних пројеката градова и општина у Р. Српској”, рекао је Селаковић новинарима. 

Он је навео да је од 2014. године из буџета Србије за помоћ пројектима општина и градова у Р. Српској дошло више од 33. милиона евра, односно 66. милиона КМ, док су средства за српске средине у Федерацији БиХ премашиле два милиона КМ, нарочито у последњим инвестицијама које се односе на четири западнокрајишке општине Дрвар, Грахово, Гламоч и Петровац. Селаковић је изразио уверење да ће Србија у будућности, остварујући све боље економске резултате, бити у прилици да много више, здушније и садржајније подржава Српску, а да ће Бања Лука имати посебно место.

Председник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, који је присуствовао полагању камена темељца, изјавио је да ће будући објекат дечијег вртића и месне заједнице и те како бити користан за све мештане Петрићевца, јер већ дуго постоји потреба за зградом различитог друштвеног садржаја у том насељу. Талић се захвалио градоначелнику Радојичићу, као и председнику Србије који су обезбедили средства да се крене у реализацију пројекта.

Полагању камена темељца за изградњу будућег објекта вртића и месне заједнице у насељу Петрићевац, поред многобројних грађана, присуствовали су и директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бања Луке Јелена Куртиновић, начелници бањалучке Градске управе, а испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци, генерални конзул Владимир Николић.