Printer Friendly Version Делегација Владе АП Војводина у посети Бања Луци @ 24 October 2019 02:22 PM

Потпредседник Владе АП Војводина Ђорђе Милићевић предводио је делегацију која је, дана 23. и 24. октобра 2019. године, боравила у службеној посети Бања Луци.

Првог дана посете, Ђ. Милићевић састао се са председником Републике Српске Жељком Цвијановић. На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи Републике Српске и АП Војводина, те конкретним корацима на даљем јачању економских, образовних и културних веза. Заједнички је констатовано да је институционална сарадња на веома високом нивоу, али да има још доста простора за њено унапређење, посебно имајући у виду да су Протоколом о сарадњи, који су АП Војводина и Српска потписале пре две године, отворена врата за динамичнију привредну размену и јачање сарадње у областима здравства, образовања, културе и научних истраживања. На састанку Цвијановићеве и Милићевића, било је речи и о активностима Добротворног удружења “Привредник Републике Српске”, које је промовисало прву генерацију стипендиста. Тим поводом, председница Р. Српске Ж. Цвијановић изразила је задовољство чињеницом да је у Р. Српској заживела још једна фондација, која је препознала значај улагања у образовање и намеру да баштини вредности рада, штедљивости и помагања онима који желе да се образују. На састанку су присуствовали и представници Српског привредног друштва “Привредник” из Новог Сада и генерални конзул Владимир Николић.

Другог дана посете 24.октобра 2019. године делегације АП Војводине у Бања Луци, потписан је Споразум о заједничким наступима Покрајинске владе и Владе Српске на водећим међународним инвестиционим сајамским манифестацијама, с циљем да се на тржишту што успешније представе привредни и туристички потенцијали АП Војводине и Р. Српске. Документ су у Влади Р. Српске потписали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и министар привреде и предузетништва у Влади Р. Српске Вјекослав Петричевић.

Ген. конзул Владимир Николић присуствоваo је како дочеку и испраћају делегације АП Војводина, тако и састанцима које је делегација имала током посете Бања Луци.