Printer Friendly Version Министар одбране Р. Србије Александар Вулин посетио Бања Луку 13.октобра 2019. године @ 14 October 2019 12:14 PM

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин предводио је делегацију која је, дана 13. и 14. октобра 2019. године боравила у службеној посети Бања Луци.

Првог дана посете, министар одбране Р. Србије А. Вулин заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем и министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем присуствовао је 65. Државном падобранском  првенству Републике Србије које је одржано на спортском аеродрому „Залужани“ у Бања Луци.

Након уручења медаља најбољим такмичарима падобранског првенстава министар Александар Вулин је изјавио да је падобранство један од спортова који се у Војсци Србије највише цени и да се ту ради о људима који су у стању да савладају све страхове и препреке. Додао је да је Војска Србије увек била поносна на своје падобранце, а по постигнутим резултатима не само да су најбољи у Србији већ да су и једни од оних који имају шта да покажу и у Европи и најавио је учешће војне падобранске репрезентације на 7. Светским војним играма у НР Кини

Генерални конзулат Републике Србије у Бања Луци је пружио сву неопходну помоћ приликом дочека, у току посете и испаћаја делегације Министарства одбране Р. Србије коју је предводио министар Александар Вулин.