Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић у Мркоњић Граду присуствовао отварању улице обновљене средствима Владе Републике Србије @ 1 October 2019 09:13 AM

У општини Мркоњић Град, 30. септембра 2019. године  свечано је отворена реконструисана улица Николе Тесле, у насељу Бркића башта, у коју је уложено 340,000 конвертибилних марака (око 174,000 евра). У реконструкцију улице, Влада Републике Србије донирала је 300,000 КМ (око 153,000 евра), а остатак је обезбедила општина.

 

Након свечаног отварања, начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић изјавила је да Србија љубав према Српској не показује само речима, већ и конкретним делима, а потом истакла податак да је у претходном периоду, Влада Републике Србије у два наврата донирала средства овој општини и да 400,000 конвертибилних марака још није утрошено.

Она је захвалила генералном конзулу што је својим присуством увеличао свечаност и поделио радост са мештанима општине, уз напомену да се реконструисана улица налази у великом стамбеном насељу, где ће корист имати велики број становника.

Генерални конзул Владимир Николић је, наводећи ће ускоро доћи тренутак да у свакој општини у Р. Српској буде урађен понеки инфраструктурни пројекат обезбеђен и средствима Владе Р. Србије, нагласио да Србија жели Српској брз и просперитетан развој у свим друштвеним сегментима, а на добробит свих грађана тих општина. Том приликом изразио је задовољство квалитетом урађеног посла у Мркоњић Граду, те чињеницом да су донирана средства утрошена на прави начин.