Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао свечаном отварању 54. Кочићевог збора @ 20 August 2019 11:26 AM

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, дана 19.8.2019. године, свечано је отворен 54. Кочићев збор. Том приликом, презентована је “Соба сећања на Петра Кочића” којом је, на иновативан и савремен начин, представљен велики књижевник, његов живот и дело.

Свечаном отварању присуствовао је градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, који је рекао да је Град трећу годину преузео организацију Кочићевог збора и да се сваке године настоји, да се постојећим садржајима дода нешто ново. Ове године је то “Соба сећања”, која ће бити стални садржај посвећен Петру Кочићу, као пројекат који је прилагођен нашем времену и 21. веку. “На овај начин смо Кочића приближили млађим генерацијама, а надам се да ћемо им на овај начин, нашег великог књижевника, учинити још интересантнијим”, рекао је Радојичић у свом обраћању.

Отварању Кочићевог збора присуствовала је министарка просвете и културе у Влади Р. Српске Наталија Тривић, која је истакла да је збор, једна од најважнијих манифестација у Р. Српској, којом се настоји сачувати од заборава велико дело које је Кочић оставио иза себе.

Централна манифестација Кочићевог збора биће одржана у недељу 25. августа, у његовим родним Стричићима.

Свечаном отварању 54. Кочићевог збора у Народној и универзитетској библиотеци Р. Српске, присуствовао је генерални конзул Владимир Николић.