Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао обележавању Крсне славе Требиња и Храма Светог Преображења Господњег @ 20 August 2019 11:10 AM

Свечаном обележавању славе Града и Црквене општине Требиња – Свето Преображење Господње, дана 19.8.2019. године, присуствовале су бројне званице, представници градова побратима и пријатеља из Републике Српске, Србије и са Косова и Метохије, представници удружења Херцеговаца из Србије, те бројне личности из културног и друштвеног живота БиХ, Р. Српске. Свечаности су, испред Генералног конзулата Р. Србије присуствовали генерални конзул Владимир Николић и шеф конзуларне канцеларије Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци са седиштем у Требињу Небојша Божић.

Свечаном обележавању славе Града, претходио је пријем код градоначелника Мирка Ђурића, који је званицама пожелео добродошлицу уз жељу да се пријатно осећају у Требињу.

Након пријема, одржана је Света архијерејска литургија, коју су служили владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и викарни епископ диоклијски Методије, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије, после чега је уприличен културно-уметнички програм и положено цвеће на Споменик браниоцима Требиња 1991-1995. године.

Поводом славе Града, одржана је и свечана седница Скупштине града.

У Храму Светог Преображења Господњег служено је вечерње богослужење, након чега је уследила свечана литија улицама града, чиме је завршен програм обележавања Крсне славе. У свечаној литији улицама града, учествовао је и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је претходно присуствовао празничном вечерњем богослужењу.