Printer Friendly Version Обавештење о подношењу захтева за издавање Уверења о (не)кажњавању електронским путем @ 19 August 2019 08:16 AM

Обавештавамо да је на е Порталу (www.euprava.gov.rs)  могуће „поручити“ Уверење о (не)кажњавању, а преузимање Уверења се врши у подручној полицијској станици.

Услуга је доступна пунолетним грађанима са пријављеним пребивалиштем на територији Републике Србије. Да би ова услуга могла да се користи потребно је да грађанин буде регистрован и пријављен на портал  еУправе корисничким именом и лозинком или квалификованим електронским сертификатом ( у Полицијској управи где имају пребивалиште).

Држављани Републике Србије који живе у иностранству, а из разлога хитности желе да прибаве уверење о (не)кажњавању у што краћем року, могу да поднесу захтев електронским путем, а Уверење ће у Србији у најкраћем року бити издато у надлежној полицијској управи (по месту рођења лица, према пребивалишту подносиоца захтева или у ПУ за Град Београд за оне који немају пребивалиште у Србији).

Издата уверења у наведеним полицијским управама ће моћи уз овлашћење подносиоца захтева да преузму трећа лица (изузев родитеља подносиоца захтева којима овлашћење није потребно).