Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић у Вукосављу присуствовао полагању камена темељца за нову зграду општине, финансиране и средствима Владе Р. Србије и свечаном отварању Центра за културу @ 1 August 2019 10:08 AM

У Вукосављу је, 31. јула о.г, у присуству председнице Р. Српске Жељке Цвијановић, генералног конзула Владимира Николића и начелника општине Вукосавље Борислава Ракића, положен камен темељац за нову зграду општине, а након тога, свечаним пресецањем врпце, отворен и Центар за културу ове општине.

За нову зграду општине, Влада Републике Србије донирала је 50.000 евра, док је из буџета Р. Српске издвојено је 200.000 БАМ, а из Фонда за заштиту животне средине 100.000 БАМ.

Након отварања Центра за културу, председница Р. Српске је новинарима изјавила да је Влада Р. Српске у ову општину, од 2006. године, по различитим основама уложила око 10 милиона БАМ и да је прошле године, у развој путне инфраструктуре, уложила 400.000 БАМ. Она је пожелела грађанима Вукосавља да дуго користе изграђене објекте и најавила скоро решавање питање школских објеката и станице полиције. “До сада су Центар за културу, који треба да буде срце одређених окупљања у овој локалној заједници и нови административни центар, били неусловни. Нови административни центар биће боље организована служба и становници ће, самим тим, бити задовољнији што ће услуге добијати на једном месту”, додала је Цвијановић.

“Србија поштује БиХ, али воли Српску и то показује својим несебичним давањима на добробит свих становника у општинама које добијају ову помоћ”, нагласио је генерални конзул Владимир Николић, приликом полагања камена темељца. Николић је рекао да је ово један у низу отворених радова широм Р. Српске који су финансирани, између осталог, средствима Владе Р. Србије, што најбоље говори о односима Србије и Српске и додао да, где год постоји воља, успех неће изостати, што види у Вукосављу, али и другим местима широм Р. Српске.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић је рекао да ће изградња новог административног центра имати немерљив значај за становнике ове општине. Он је појаснио да је ово први пројекат у Вукосављу, за које је средства донирала Србија, што је веома значајно за ову општину. “Мала смо локална заједница, али смо искрени домаћини и знамо искористити средства и прилику која нам се пружи”, рекао је Ракић.