Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић у Пелагићеву присуствовао отварању Трга “9. јануар” и Спомен-комплекса “Васо Пелагић” @ 15 July 2019 12:16 PM

У Пелагићеву је, 14. јула о.г, свечано отворен Трг “9. јануар” и Спомен-комплекс “Васо Пелагић”, у чију изградњу је Влада Р. Србије уложила око 400.000 конвертибилних марака.

Изградњом Трга, те Спомен-комплекса, као и административне зграде и спомен-собе погинулима у одбрамбено-отаџбинском рату, у које је Влада Р. Српске такође уложила средства, грађани општине Пелагићево добили су простор око кога ће моћи да се свакодневно окупљају. Тим поводом, начелник општине Симо Стакић, откривајући плочу на Спомен-комплексу “Васо Пелагић”, изразио је посебну захвалност Влади Р. Србије на донацији и додао да су у општини, поред споменутог, реализовани и многобројни инфраструктурни пројекти, ревитализација одређених магистралних и регионалних путева, као и ревитализација макадамског у асфалтне путеве.

Свечаности је присуствовао и министар енергетике и рударства у Влади Р. Српске Петар Ђокић, који је изјавио да Влада Р. Српске води рачуна о сваком делу Српске и да настоји да подстиче и помаже развој. Тај развој је лакши када на челу општине имате администрацију која је инвентивна, која жели рад и да развија своје подручје, додао је Ђокић.

Председник борачке организације Р. Српске Миломир Савчић, истакао је да отварање Трга и Спомен-комплекса има изразит значај за борачку организацију и да се овакви примери морају следити како би се схватила суштина 9. јануара.

Свечаном отварању Трга “9. јануар” и Спомен-комплекса “Васа Пелагић”, присуствовао је и генерални конзул у Републици Српској Владимир Николић, коме је том приликом уручена захвалница Влади Републике Србије, за допринос развоју општине Пелагићево. У изјави за медије, Николић је рекао да изградња поменутих објеката, представља истински доказ сарадње Србије и Српске и да тај однос краси љубав, која се најбоље манифестује давањем. Србија даје Српској за добробит свих грађана општина, које добијају помоћ, закључио је генерални конзул В. Николић.