Printer Friendly Version У Бања Луци 20. јуна 2019. године у Влади Републике Српске организован пријем за децу са Косова и Метохије @ 28 June 2019 02:58 PM

У организацији Министарства просвете и културе Републике Српске, у административном центру Владе Републике Српске, организован је пријем за око 900 ученика основних школа са КиМ, који од 16. до 23. јуна бораве у 18. локалних заједница са територије Р. Српске.

У оквиру пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”, 900. ученика у пратњи 80. наставника и 26. младих са потешкоћама у развоју у пратњи својих родитеља, по осми пут бораве у Републици Српској, с циљем упознавања Републике Српске и дружења са својим вршњацима.

Пријему у Влади Републике Српске, присуствовали су председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар просвете и културе Наталија Тривић, председник Организационог одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, председница Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице Ивана Ракић и бројни начелници општина са територије Р. Српске.

Председник Владе Р. Српске Радован Вишковић истакао је захвалност организаторима пројекта и породицама са територије Р. Српске које су примиле децу са КиМ и нагласио да су институције Српске на располагању деци са КиМ и њиховим родитељима, јер су везе српског народа нераскидиве. “Морате знати да сте код браће и пријатеља, да сте добродошли, а жеља ми је да се са најбољим успоменама из Р. Српске вратите својим кућама”, рекао је Вишковић.

Министар просвете и културе у Влади Р. Српске Наталија Тривић истакла је да се протеклих осам година отварају врата за браћу са Косова и Метохије, на шта је Р. Српска изузетно поносна, а да је од неизмерне важности и што су ове године, по први пут, угошћена и деца са посебним потребама.
Председник Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице Ивана Ракић захваливши се Влади Р. Српске и породицама које су их угостиле, напоменула је да је Р. Српска до сада много пута помогла српски народ на КиМ и децу са посебним потребама.

Пријему у административном центру Владе Р. Српске, испред Генералног конзулата присуствовао је конзул Драган Протић.