Printer Friendly Version Delegacija Pokrajinske Vlade u službenoj poseti Banja Luci, 13. i 14. juna 2019. godine @ 28 June 2019 02:21 PM

Potpredsednik Pokrajinske Vlade Vojvodine Đorđe Milićević predvodio je delegaciju koja je, dana 13. i 14. juna 2019. godine, boravila u službenoj poseti Banja Luci.

Drugog dana posete, potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada Duško Ćutilo, sastali su se sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem. Tokom sastanka razgovarano je o potrebi razvoja privredne i druge saradnje između R. Srpske i AP Vojvodine, uz zajedničku konstataciju da je saradnja značajno intenzivirana u proteklom periodu, uz posebno ukazivanje na izuzetno dobru saradnju na nivou privrednih komora. Sagovornici su, tom prilikom, istakli značaj zajedničkog nastupa preduzeća iz R. Srpske i R. Srbije na sajmovima privrede, na čemu će se raditi u narednom periodu.

Predsednik Vlade R. Srpske R. Višković zahvalio je delegaciji Vlade AP Vojvodine na donaciji računara, koji će biti uručeni darovitoj deci iz R. Srpske, a koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, uz napomenu da je to veoma značajna pomoć za njihovo kvalitetnije školovanje. Današnjem sastanku su prisustvovali i predsednik Privredne komore R. Srpske Borko Đurić, predsednik Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić, kao i konzul R. Srbije Dragan Protić.

Delegacija Pokrajinske Vlade, na čelu sa potpredsednikom Đorđem Milićevićem, sastala se i sa predsednicom R. Srpske Željkom Cvijanović. Na sastanku je razgovarano o daljem jačanju ekonomskih i kulturnih veza između Srpske i Vojvodine, zajedničkom delovanju na razvoju privrede i turizma, kao i o mogućnostima za intenzivnije regionalno povezivanje i zajedničkim nastupima na međunarodnim manifestacijama. Zajednički je ocenjeno da je institucionalna saradnja između R. Srpske i AP Vojvodina na veoma viskom nivou, te da postoji visok stepen jedinstva, koordinacije i zajedničkih inicijativa. Kao dobar i praktičan primer međusobne saradnje, sagovornici su istakli osnivanje Dobrotvornog udruženja “Privrednik R. Srpske”, po ugledu na Srpsko privredno društvo “Privrednik”iz Novog Sada. Sastanku su prisustvovali i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog sada Duško Ćutilo, predstavnici Dobrotvornog udruženja “Privrednik R. Srpske” Goran Račić i Borko Đurić i konzul R. Srbije Dragan Protić.

Nakon sastanaka, u prostorijama Vlade R. Srpske, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi R. Srpske Srđan Rajčević i potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, uručili su 11. računara darovitoj deci iz socijalno ugroženih porodica, koje su donirali Pokrajinska Vlada i Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada.