Printer Friendly Version Делегација Покрајинске Владе у службеној посети Бања Луци, 13. и 14. јуна 2019. године @ 28 June 2019 02:19 PM

Потпредседник Покрајинске Владе Војводине Ђорђе Милићевић предводио је делегацију која је, дана 13. и 14. јуна 2019. године, боравила у службеној посети Бања Луци.

Другог дана посете, потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада Душко Ћутило, састали су се са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем. Током састанка разговарано је о потреби развоја привредне и друге сарадње између Р. Српске и АП Војводине, уз заједничку констатацију да је сарадња значајно интензивирана у протеклом периоду, уз посебно указивање на изузетно добру сарадњу на нивоу привредних комора. Саговорници су, том приликом, истакли значај заједничког наступа предузећа из Р. Српске и Р. Србије на сајмовима привреде, на чему ће се радити у наредном периоду. Председник Владе Р. Српске Р. Вишковић захвалио је делегацији Владе АП Војводине на донацији рачунара, који ће бити уручени даровитој деци из Р. Српске, а која потичу из социјално угрожених породица, уз напомену да је то веома значајна помоћ за њихово квалитетније школовање. Данашњем састанку су присуствовали и председник Привредне коморе Р. Српске Борко Ђурић, председник Подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић, као и конзул Р. Србије Драган Протић.

Делегација Покрајинске Владе, на челу са потпредседником Ђорђем Милићевићем, састала се и са председницом Р. Српске Жељком Цвијановић. На састанку је разговарано о даљем јачању економских и културних веза између Српске и Војводине, заједничком деловању на развоју привреде и туризма, као и о могућностима за интензивније регионално повезивање и заједничким наступима на међународним манифестацијама. Заједнички је оцењено да је институционална сарадња између Р. Српске и АП Војводина на веома виском нивоу, те да постоји висок степен јединства, координације и заједничких иницијатива. Као добар и практичан пример међусобне сарадње, саговорници су истакли оснивање Добротворног удружења “Привредник Р. Српске”, по угледу на Српско привредно друштво “Привредник”из Новог Сада. Састанку су присуствовали и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог сада Душко Ћутило, представници Добротворног удружења “Привредник Р. Српске” Горан Рачић и Борко Ђурић и конзул Р. Србије Драган Протић.

Након састанака, у просторијама Владе Р. Српске, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Р. Српске Срђан Рајчевић и потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић, уручили су 11. рачунара даровитој деци из социјално угрожених породица, које су донирали Покрајинска Влада и Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада.