Printer Friendly Version Generalni konzul V. Nikolić prisustvovao svečanom prijemu povodom Ramazanskog bajrama @ 5 June 2019 10:26 AM

Muftijstvo banjalučko i Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, organizovali su svečani prijem povodom Ramazanskog bajrama, u Banja Luci, u hotelu Bosna, dana 4.6.2019. godine.

Prijemu su prisustvovali potpredsednici R. Srpske Ramiz Salkić i Josip Jerković, potpredsednik NS RS Senad Bratić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi R. Srpske Alen Šeranić, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, banjalučki biskup Franjo Komarica i brojne zvanice iz društvenog života Banja Luke.

Čestitajući praznik, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović rekao je da su čoveku potrebni praznici, jer mubarek dani oplemenjuju ljudsku dušu i osnažuju ljudski karakter. Muftija je naglasio da ovaj i sve druge praznike ulepšavaju prijatelji jedni drugima, što su svojim prisustvom, gosti i potvrdili. “Ramazanski bajram je svečani dan kojim se obeležava prestanak ramazanskog posta, koji je ove godine trajao 29. dana od zore do zalaska sunca. Bajram je za vernike radostan trenutak i obeležavaju ga različitim sadržajima, jer su uspeli savladati sebe i sve prepreke koje su se na stazi, putu duhovnog uzdizanja i pobožnosti, našle pred njima. Praznici svedoče da se čovek u osnovi menja i da je sklon promenama”, rekao je muftija banjalučki u obraćanju zvanicama.

Svečanom prijemu povodom Ramazanskog bajrama, prisustvovao je generalni konzul Vladimir Nikolić.