Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао свечаном пријему поводом Рамазанског бајрама @ 5 June 2019 10:24 AM

Муфтијство бањалучко и Муфтија бањалучки Нусрет-еф. Абдибеговић, организовали су свечани пријем поводом Рамазанског бајрама, у Бања Луци, у хотелу Босна, дана 4.6.2019. године.

Пријему су присуствовали потпредседници Р. Српске Рамиз Салкић и Јосип Јерковић, потпредседник НС РС Сенад Братић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Р. Српске Ален Шеранић, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, бањалучки бискуп Фрањо Комарица и бројне званице из друштвеног живота Бања Луке.

Честитајући празник, муфтија бањалучки Нусрет-еф. Абдибеговић рекао је да су човеку потребни празници, јер мубарек дани оплемењују људску душу и оснажују људски карактер. Муфтија је нагласио да овај и све друге празнике улепшавају пријатељи једни другима, што су својим присуством, гости и потврдили. “Рамазански бајрам је свечани дан којим се обележава престанак рамазанског поста, који је ове године трајао 29. дана од зоре до заласка сунца. Бајрам је за вернике радостан тренутак и обележавају га различитим садржајима, јер су успели савладати себе и све препреке које су се на стази, путу духовног уздизања и побожности, нашле пред њима. Празници сведоче да се човек у основи мења и да је склон променама”, рекао је муфтија бањалучки у обраћању званицама.

Свечаном пријему поводом Рамазанског бајрама, присуствовао је генерални конзул Владимир Николић.