Printer Friendly Version Povodom obeležavanja „Dana slovenske pismenosti i kulture“ Generalni konzul V. Nikolić uručio nagrade i priznanja nagrađenim učenicima konkursa prve i druge kategorije @ 27 May 2019 12:15 PM

Pod pokroviteljstvom MSP RS Uprave za saradnju sa dijasopom i Srbima u regionu i grada Banja Luke, Srpsko prosvetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gradski odbor Banja Luka, dana 24. maja 2019. godine organizovalo je završnu svečanost povodom Dana slovenske pismenosti i kulture, na kojoj su uručena priznanja i novčane nagrade nagrađenim učesnicima na konkursu „Moja olovka piše ćirilicom“.

U godini obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, banjalučka „Prosvjeta“ je raspisala nagradni konkurs za izbor najlepšeg ćiriličnog rukopisa u četiri kategorije učesnika: mlađi osnovci, stariji osnovci, srednjoškolci i ostali građani. Na konkurs se odazvalo 127 osnovnih i srednjih škola i poslalo 625 odabranih radova.

Pred publikom, koju su činili nagrađeni učesnici na konkursu, predstavnici škola i gosti, otvorena je izložba: „Najlepši ćirilični rukopisi 2019. i Počeci slovenske pismenosti, posvećene Svetom Ćirilu i Metodiju i njihovom delu.

Generalni konzul Vladimir Nikolić je na završnoj svečanosti povodom obeležavanja „Dana slovenske pismenosti i kulture“ uručio novčane nagrade i priznanja nagrađenim  učenicima konkursa prve i  druge kategorije.