Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао потписивању Споразума о сарадњи између удружења Даун синдром центра Београд и Даун синдром центра Бања Лука @ 27 May 2019 12:01 PM

Под покровитељством председника Републике Српске Жељке Цвијановић, у Бања Луци је у недељу, 19. маја, почела "Недеља Дауновог синдрома Београд-Бања Лука", током које ће лица са Дауновим синдомом из Београда проћи део рехабилитационог програма ПАИН који спроводи Даун синдром центар Бањалука.

У Јеврејском културном центру Арие Ливне (ЈКЦ), у Бања Луци, том приликом,  представници удружења Даун синдром центра Београд  и Даун синдром центра Бања Лука,  потписали су дана 24.5.2019. године Споразум о сарадњи, с циљем неговања културе дијалога између институцуја, удружења и прекограничне сарадње, подржавања и промовисања права и могућности особа са Дауновим синромом и решавања свих осталих питања која се јављају у раду са особама с Дауновим синдромом.

Испред удружења Даун синдром центра Београд,  Споразум је потписала Председник Удружења  Марија Павловић а испред Центра за рехабилитацију Даун синдром Бања Лука, управник Зоран Јелић.

Потписивању Споразума присуствовао је генерални конзул Владимир Николић.