Printer Friendly Version У Билећи потписан Уговор о изградњи прва фазе водоводног система у селу Баљци @ 10 May 2019 11:51 AM

Дана 08 .маја 2019.године, у просторијама општине Билећа, потписан је уговор о изградњи прве фазе водоводног система у билећком селу Баљци.  Уговор су потписали Миљан Алексић, начелник општине Билећа   и Милија Шуковић, директор изабраног извођача радова „Конструктор – Инжињеринг“ из Билеће.

Свечаном чину потписивања присуствовао је  и Небојша Божић, шеф конзуларне канцеларије Републике Србије у Требињу. Подсећамо да је Влада Републике Србије још априла 2018.године за наведени пројекат издвојила ЕУР 300.000.-  али се, због застоја у изради пројектне и тендерске документације, са конкретном реализацијом  кренуло тек крајем  првог квартала 2019.године расписивањем тендера за избор извођача радова. 

Према потписаном уговору,  рок за завршетак прве фазе водовода је 70 радних дана од дана увођења у посао ( што се планира најкасније око 20.о.м. ), тако да се може очекивати да исти буду окончани половином августа 2019.године. За коначни завршетак водовода, односно за реализацију друге фазе инвестиције ( секундарна мрежа водоводних канала до крајњих корисника), биће потребно обезбедити додатна недостајућа средства у износу од око  КМ 150-200.000,00 .