Printer Friendly Version Влади Републике Србије додељена Повеља општине Шамац за 2018. годину @ 16 April 2019 08:32 AM

Поводом Дана општине Шамац, одржана је Свечана седница Скупштине дана 15. априла 2019. године, на којој је уручено највеће општинско признање - Повеља општине,  Влади Републике Србије за допринос развоју Шамца, посебно за помоћ током и након катастрофалних поплава 2014. године, те као захвалност за за обнову  Основне школе "Србија" у Црквини.

 

Повељу је у име Владе Републике Србије примио генерални конзул Републике Србије Владимир Николић, који је том приликом рекао да је општина Шамац добар пример односа Србије према Српској, да је од 2014. године, када је Србија овде обновила и реконструисала школу која носи име "Србија", Србија до сада у Српску уложила 40 милиона евра. Србија је привржена Српској и настоји на сваки начин да то и покаже поручио је генерални конзул Владимир Николић.

Свечаној седница присуствовала је председник Републике Српске Жељка Цвијановић која је након седнице изјавила да општина Шамац можда најбоље показује веома добру синергију рада републичке и општинске власти и нагласила да ће такав начин рада бити настављен са свим локалним заједницама у Српској. Она је навела да је Влада Српске у протеклих неколико година у Шамац уложила 70 милиона КМ и најавила да ће ове године наставити са заједничком активношћу улагања, уз средства која је већ одобрила Влада Србије, а износе 100.000 КМ за реконструкцију школе у Обудовцу.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић  рекао је да је ова локална заједница у претходних годину дана учинила много и то је, како је истакао, права инвестициона година у којој је уложено више од 1.300.000 КМ.

Поред председнице Жељке Цвијановић и генералног конзула Републике Србије Владимира Николића, Свечаној седници СО Шамац присуствовали су и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, представници ОЕБС-а из Брчког, те руководство ове локалне заједнице.

Након свечане седнице, одржан је парастос и положени су венци на централном споменику палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.