Printer Friendly Version Obeležavanju Dana policije Republike Srpske prisustvovali potpredsednik Vlade R. Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar odbrane R. Srbije Aleksandar Vulin @ 5 April 2019 12:09 PM

U Zalužanima kod Banjaluke 4.aprila 2019. godine predajom raporta predsedniku Republike Srpske Željki Cvijanović otvorena je svečanost povodom Dana policije Republike Srpske. Poruka sa obeležavanja je da Dan policije predstavlja jedan od najvažnijih datuma u istoriji Republike Srpske i da MUP predstavlja garanciju opstanka Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, tom prilikom je istakla da postoji neraskidiva veza između policije i društva i da građani to odlično prepoznaju te da je u rukama policije njihova lična sigurnost i zaštita imovine.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, je istakao da će Vlada R.Srpske naći načina da pomogne MUP-u pružanjem materijalne podrške u opremanju i svemu onome što jedno moderno ministarstvo treba da ima.

Obeležavanju Dana policije R.Srpske prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović i ministar odbrane R Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar dr Nebojša Stefanović, obratio se rečima da policija predstavlja ogledalo odnosa Srbije i R.Srpske, da ti odnosi nikada nisu bili bolji o čemu govori i činjenica da je ministar Stefanović primio odlikovanje povodom Dana policije RSrpske.

Ministar odbrane R.Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Republika Srpska može da bude spokojna i mirna dokle god Aleksandar Vučić vodi snažnu i stabilnu Srbiju i da će Srbija biti tu da je sačuva, unapredi, ojača i pomogne.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da je policija ponos R.Srpske, da je dokaz stabilnosti i bezbednosti, da je bilo brojnih ataka na policiju da se ukine kroz reforme i da je ponosan što je bio u grupi ljudi koji su tu reformu sprečili. Policija Republike Srpske treba da bude obučena i da radi sa drugim policijskim agencijama u BiH i bezbednosnim strukturama u borbi protiv savremenog zla, a to je terorizam. Čestitao je ministru unutrašnjih poslova R.Srbije Nebojši Stefanoviću na ordenu koji mu je povodom Dana policije uručilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, naglasivši da je Republika Srpska okrenuta ka saradnji sa Srbijom.

Ministar unutrašnjih poslova R.Srpske Dragan Lukač, istakao je da uz  podršku Vlade i drugih institucija policija sve više napreduje, da su postignuti vidni rezulatati i da su pokaznom vežbom to potvrdili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Banja Luci svečanom obeležavanju Dana policije Republike Srpske je prisustvovao generalni konzul Vladimir Nikolić, konzul Vesna Marinković, konzul Dragan Protić i vicekonzul Perica Nikolić.