Printer Friendly Version Обележавању Дана полиције Републике Српске присуствовали потпредседник Владе Р. Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар одбране Р. Србије Александар Вулин @ 5 April 2019 12:03 PM

У Залужанима код Бањалуке 4.априла 2019. године предајом рапорта председнику Републике Српске Жељки Цвијановић отворена је свечаност поводом Дана полиције Републике Српске. Порука са обележавања је да Дан полиције представља један од најважнијих датума у историји Републике Српске и да МУП представља гаранцију опстанка Републике Српске.

Председник Републике Српске Жељка Цвијановић, том приликом је истакла да постоји нераскидива веза између полиције и друштва и да грађани то одлично препознају те да је у рукама полиције њихова лична сигурност и заштита имовине.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, је истакао да ће Влада Р.Српске наћи начина да помогне МУП-у пружањем материјалне подршке у опремању и свему ономе што једно модерно министарство треба да има.

Обележавању Дана полиције Р.Српске присуствовао је потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић и министар одбране Р Србије Александар Вулин.

Министар др Небојша Стефановић, обратио се речима да полиција представља огледало односа Србије и Р.Српске, да ти односи никада нису били бољи о чему говори и чињеница да је министар Стефановић примио одликовање поводом Дана полиције Р.Српске.

Министар одбране Р.Србије Александар Вулин истакао је да Република Српска може да буде спокојна и мирна докле год Александар Вучић води снажну и стабилну Србију и да ће Србија бити ту да је сачува, унапреди, ојача и помогне.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, рекао је да је полиција понос Р.Српске, да је доказ стабилности и безбедности, да је било бројних атака на полицију да се укине кроз реформе и да је поносан што је био у групи људи који су ту реформу спречили. Полиција Републике Српске треба да буде обучена и да ради са другим полицијским агенцијама у БиХ и безбедносним структурама у борби против савременог зла, а то је тероризам. Честитао је министру унутрашњих послова Р.Србије Небојши Стефановићу на ордену који му је поводом Дана полиције уручило Министарство унутрашњих послова Српске, нагласивши да је Република Српска окренута ка сарадњи са Србијом.

Министар унутрашњих послова Р.Српске Драган Лукач, истакао је да уз  подршку Владе и других институција полиција све више напредује, да су постигнути видни резулатати и да су показном вежбом то потврдили припадници Специјалне антитерористичке јединице.

Испред Генералног конзулата Републике Србије у Бања Луци свечаном обележавању Дана полиције Републике Српске је присуствовао генерални конзул Владимир Николић, конзул Весна Маринковић, конзул Драган Протић и вицеконзул Перица Николић.