Printer Friendly Version Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић и генерални конзул Владимир Николић положили камен темељац за изградњу вишенаменског објекта у бањалучкој месној заједници Петрићевац @ 28 March 2019 08:28 AM

Дана 19. Марта 2019. године у Београду је одржан састанак председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика са председником Србије Александром Вучићем, на коме је између осталог истакнута изузетна сарадња Републике Српске и Републике Србије која се огледа увеликој помоћи и подршци  договореним пројектима, у вредности од око 32 милиона евра, и на коме је прихваћен предлог Милорада  Додика и Владе Републике Српске да Србија у току ове године између осталог изгради амбуланту на Петрићевцу у Бањалуци.

 

Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић и генерални конзул Републике Србије Владимир Николић положили су данас камен темељац за изградњу амбуланте породичне медицине на Петрићевцу у Бања Луци, у оквиру планираног вишенаменског објекта, у коме ће у будућности поред поменуте амбуланте бити смештена и месна заједница и вртић  и у који  ће Влада  Републике Србије уложити  750.000 евра.

Генерални конзул Владимир Николић је том прилоком истакао да овом донацијом Влада Републике Србије свој однос према Републици Српској показује конкретним делима и да је Република Србија у последње време дала преко 30 милиона евра за подршку локалним заједницама у Републици Српској.

Мештани Петрићевца који су са радошћу дочекали дан полагања камена темељца, и окупили се у великом броју, дуго су чекали на почетак градње амбуланте јер се тренутно услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике становницима ове месне заједнице пружају у дотрајалом и неусловном објекту.