Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао свечаној седници у Прњавору, организованој поводом обележавања Дана општине @ 25 March 2019 10:15 AM

Генерални конзул Владимир Николић присуствовао је свечаној седници Скупштине општине Прњавор, одржаној 25. марта о.г, одржаној поводом обележавања Дана општине, установљеног на датум када су пре 27. година јединице општинског штаба Територијалне одбране, од непријатељских напада,  одбраниле општину Прњавор.

Обележавање дана општине почело је парастосом и полагањем венаца у спомен храму на Вучјаку. У одбрамбено-отаџбинском рату, са подручја општине Прњавор погинуло је 626 бораца, чиме је Прњавор, у односу на број становника, друга општина у Р. Српској по броју страдалих у рату.

Након полагања венаца, одржана је свечана седница, на којој су уручена признања појединцима и колективима за допринос у развоју локалне заједнице.

Поред представника општине, свечаности су присуствовали и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Р. Српске Срђан Рајчевић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске Златан Клокић, председавајућа Већа народа Р. Српске Нада Тешановић, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, представници побратимских општина са Прњавором, као и истакнути грађани.