Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao otvaranju izložbe i premijeri filma "Rado ide Srbin u vojnike" @ 26 February 2019 09:42 AM

Pod pokriveteljstvom Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS, Vojnofilmskim centrom "Zastava film", beogradskim Zavodom za zaštitu spomenika kulture i Kulturnim centrom "Banski dvor" 25. februara u Banja Luci je otvorena izložba "Ratni foto-reporter Rista Marjanović" i premijerno prikazan dokumentarni film "Rado ide Srbin u vojnike".

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je u izjavi za medije da izložba i projekcija filma predstavljaju nastavak kulture sećanja kod Srba, da je Marjanović bio značajna istorijska ličnost i da je kamerom ovekovečio borbu za opstanak i herojstvo srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu.

Otvaranju izložbe i premijeri dokumentarnog filma prisustvovali su potpredsednik Narodne skupštine Milan Petković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, predsednik Boračke organizacije Milomir Savčić i brojne zvanice iz javnog života Republike Srpske.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Banja Luci izložbi i projekciji filma  je  prisustvovao generalni konzul Vladimir Nikolić.