Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао отварању изложбе и премијери филма "Радо иде Србин у војнике" @ 26 February 2019 09:39 AM

Под покриветељством Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица РС, Војнофилмским центром "Застава филм", београдским Заводом за заштиту споменика културе и Културним центром "Бански двор" 25. фебруара у Бања Луци је отворена изложба "Ратни фото-репортер Риста Марјановић" и премијерно приказан документарни филм "Радо иде Србин у војнике".

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић рекао је у изјави за медије да изложба и пројекција филма представљају наставак културе сећања код Срба, да је Марјановић био значајна историјска личност и да је камером овековечио борбу за опстанак и херојство српских војника у Првом светском рату.

Отварању изложбе и премијери документарног филма присуствовали су потпредседник Народне скупштине Милан Петковић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, председник Борачке организације Миломир Савчић и бројне званице из јавног живота Републике Српске.

Испред Генералног конзулата Републике Србије у Бања Луци изложби и пројекцији филма  је  присуствовао генерални конзул Владимир Николић.