Printer Friendly Version Боравак ппредседнице Владе Републике Србије Ана Брнабић у Бања Луци @ 24 December 2018 01:53 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предводила је делегацију која је 23. децембра 2018. године присуствовала традиционалној хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ у Банском двору у Бања Луци. Делегацију су чинили министар рада, запошљавања, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, шеф кабинета председнице Владе Милош Поповић.

Донаторској вечери присуствовали су председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница  Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, министри у Влади Републике Српске као и бројни званичници из културног и политичког живота Републике Србије и Републике Српске.

Обраћајући се присутнима председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је рекао да је поносан што многе институције Р. Српске учествују у овој акцији а посебно Фонд солидарности за дијагностику и лечења обољења, стања и повреда деце у иностранству. Истакао је изградњу Родитељске куће, као и заједнички рад у наредном периоду.

Председница  Републике Српске Жељка Цвијановић се захвалила свима који су учествовали на овом хуманом догађају, истакла је да новац није све, и да би се дошло до њега на било који начин, већ да је суштина оваквих окупљања заједништво.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић се обратила присутнима и изразила задовољство што као одраз  посебних веза између Р. Србије и Р. Српске , присуствује  традиционалној хуманитарној акцији и да блискост није и не сме бити само у речима, како је то некада било, већ пре свега у конкретним делима, подршци Србије грађанима Републике Српске, конкретним пројектима, заједничким иницијативама , изградњи и обнови школа, домова здравља, домова културе, обданишта, путева, локалне инфраструктуре, па и сталним посетама. Истакла је да су и ове године, као и прошле, председник Александар Вучић и Влада Србије одлучили да донирају 250.000 евра Фонду солидарности Републике Српске како би се деци са поремећајима кретања набавили уређаји за роботски асистирану рехабилитацију.

Хуманитарно вече и акција „С љубављу храбрим срцима“ одржана је по девети пут , а ове године прикупљена средства намењена су за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију деце са поремећајима кретања.

Прикупљено је укупно милион 491.747  конвертибилних марака  односно око 750.000 евра, од тога уплатама милион 419.667 конвертибилних марака , док је позивима на број 1411 прикупљено 83.171 конвертибилних марака , с тим да овај број остаје отворен за позиве до 7. јануара 2019. године.

Дочеку и испраћају председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и делегације, као и донаторској вечери присуствовали су амбасадор Амбасаде Р. Србије у Сарајеву Александар Ђорђевић и генерални конзул Владимир Николић.