Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao otvaranju izložbe slika akademskog slikara Miloša Šobajića u Banja Luci @ 17 December 2018 03:12 PM

Izložba slika akademskog slikara Miloša Šobajića pod nazivom „Progon“ otvorena je dana   15.12.2018. godine u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel u Banja Luci.

Izložba će biti otvorena do 15. januara 2019. godine a otvaranju su prisustvovali brojni zvaničnici iz kulturnog i političkog života RS. Tom prilikom akademski slikar Miloš Šobajić koji izlože po prvi put u Banja Luci, rekao je da  se prostor Kamene kuće savršeno uklopio u temu postavke koja se bavi progonom i da je to našem narodu jako bliska tema sa kojom smo se i previše sretali u svom postojanju. Dodao je da se koreni ovog motiva provlače kroz celi opus , inspirisani još od biblijskog progona Adama i Eve do progona koji danas izazivaju Trampove pametne bombe, menjajući polako identitet Evrope.
Miloš Šobajić je do sada imao više od 80 samostalnih izložbi i izlagao na više od 420 grupnih izložbi po svetu a njegova dela se nalaze u 40 svetskih muzeja.

Otvaranju izložbe  prisustvovao je generalni konzul Vladimir Nikolić.