Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао отварању изложбе слика академског сликара Милоша Шобајића у Бања Луци @ 17 December 2018 03:08 PM

Изложба слика академског сликара Милоша Шобајића под називом „Прогон“ отворена је дана   15.12.2018. године у Каменој кући на тврђави Кастел у Бања Луци.

Изложба ће бити отворена до 15. јануара 2019. године а отварању су присуствовали бројни званичници из културног и политичког живота РС. Том приликом академски сликар Милош Шобајић који изложе по први пут у Бања Луци, рекао је да  се простор Камене куће савршено уклопио у тему поставке која се бави прогоном и да је то нашем народу јако блиска тема са којом смо се и превише сретали у свом постојању. Додао је да се корени овог мотива провлаче кроз цели опус , инспирисани још од библијског прогона Адама и Еве до прогона који данас изазивају Трампове паметне бомбе, мењајући полако идентитет Европе.
Милош Шобајић је до сада имао више од 80 самосталних изложби и излагао на више од 420 групних изложби по свету а његова дела се налазе у 40 светских музеја.


 

Отварању изложбе  присуствовао је генерални конзул Владимир Николић.