Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao Božićnom prijemu koji je organizovao potpredsednik Republike Srpske Josip Jerković u Banja Luci @ 17 December 2018 03:05 PM

Potpredsednik Republike Srpske uz reda hrvatskog naroda Josip Jerković organizovao je Božićni prijem dana  15.12.2018. godine u  Banja Luci.

Prijemu su pored brojnih zvaničnika iz kulturnog i političkog života RS, prisustvovali i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić, predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, ministri u vladama Republike Srpske i Federacije BiH, ministri u Savetu ministara, delegati u Veću naroda Republike Srpske, saborski poslanici i ministri u Vladi Hrvatske kao i generalni konzul Vladimir Nikolić.

Tom prilikom  potpredsednik Republike Srpske Josip Jerković se obratio prisutnima i rekao da ravnopravnost svih naroda u BiH i dalje ostaje osnovni preduslov i garant opstanka zajedničkog života. Istakao je da samo ravnopravan i na demokratskim osnovama uređen sistem može dovesti do prosperiteta i samo tako se mogu postići zacrtani ciljevi, i da mora postojati međusobno poštovanje i saradnja između naroda u BiH. Dodao je da se hrvatski narod, koji u BiH i R. Srpskoj sa drugim narodima deli istu sudbinu, nada da će naredna godina doneti veru u bolje sutra. Jerković je svim vernicima katoličke veroispovesti poželeo srećan Božić  a vernicima pravoslavne veroispovesti  je ovaj praznik čestitao tradicionalnim pozdravom „Hristos se rodi“.