Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао Божићном пријему који је организовао потпредседник Републике Српске Јосип Јерковић у Бања Луци @ 17 December 2018 03:03 PM

Потпредседник Републике Српске уз реда хрватског народа Јосип Јерковић организовао је Божићни пријем дана  15.12.2018. године у  Бања Луци.

Пријему су поред бројних званичника из културног и политичког живота РС, присуствовали и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, потпредседник Републике Српске из реда бошњачког народа Рамиз Салкић, председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, министри у владама Републике Српске и Федерације БиХ, министри у Савету министара, делегати у Већу народа Републике Српске, саборски посланици и министри у Влади Хрватске као и генерални конзул Владимир Николић.

Том приликом  потпредседник Републике Српске Јосип Јерковић се обратио присутнима и рекао да равноправност свих народа у БиХ и даље остаје основни предуслов и гарант опстанка заједничког живота. Истакао је да само равноправан и на демократским основама уређен систем може довести до просперитета и само тако се могу постићи зацртани циљеви, и да мора постојати међусобно поштовање и сарадња између народа у БиХ. Додао је да се хрватски народ, који у БиХ и Р. Српској са другим народима дели исту судбину, нада да ће наредна година донети веру у боље сутра. Јерковић је свим верницима католичке вероисповести пожелео срећан Божић  а верницима православне вероисповести  је овај празник честитао традиционалним поздравом „Христос се роди“.