Printer Friendly Version Član predsedništva BiH iz Republike Srpske M. Dodik održao svečani prijem povodom stupanja na dužnost @ 21 November 2018 12:38 PM

U Sarajevu je, dana 20.11.2018. godine, održana konstitutivna sednica Predsedništva BiH na kojoj su inaugurisani novi članovi predsedništva.

Nakon polaganja zakletve u zgradi Predsedništva BiH, čime je stupio na dužnost, član predsedništva BiH iz Republike Srpske, Milorad Dodik, održao je svečani prijem za više stotina zvanica iz političkog i javnog života.

Milorad Dodik je, tom prilikom, naglasio da nikome neće nanositi nepravdu, kao i da politika BiH mora biti politika čistog računa. „Samo ono za šta se zajednički dogovorimo biće moguće. Zalagaću se za pozicioniranje BiH u regionalnoj saradnji, ali moje delovanje nikada neće biti protiv Srbije. Verujem da je to najispravnije, jer su dobra saradnja BiH i Srbije u interesu svih“ naveo je, između ostalog,  M. Dodik u svom govoru.

Svečanom prijemu su, pored ostalih, prisustvovali ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, ministar pravde Republike Srbije, Nela Kuburović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, Veljko Odalović, načelnik Generalštaba VS, Milovan Janković, savetnik u Ambasadi R. Srbije u BiH, Damir Kovačević, i generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci, Vladimir Nikolić.