Printer Friendly Version Члан председништва БиХ из Републике Српске М. Додик одржао свечани пријем поводом ступања на дужност @ 21 November 2018 12:36 PM

У Сарајеву је, дана 20.11.2018. године, одржана конститутивна седница Председништва БиХ на којој су инаугурисани нови чланови председништва.

Након полагања заклетве у згради Председништва БиХ, чиме је ступио на дужност, члан председништва БиХ из Републике Српске, Милорад Додик, одржао је свечани пријем за више стотина званица из политичког и јавног живота.

Милорад Додик је, том приликом, нагласио да никоме неће наносити неправду, као и да политика БиХ мора бити политика чистог рачуна. „Само оно за шта се заједнички договоримо биће могуће. Залагаћу се за позиционирање БиХ у регионалној сарадњи, али моје деловање никада неће бити против Србије. Верујем да је то најисправније, јер су добра сарадња БиХ и Србије у интересу свих“ навео је, између осталог,  М. Додик у свом говору.

Свечаном пријему су, поред осталих, присуствовали министар одбране Републике Србије, Александар Вулин, министар правде Републике Србије, Нела Кубуровић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, генерални секретар Министарства спољних послова, Вељко Одаловић, начелник Генералштаба ВС, Милован Јанковић, саветник у Амбасади Р. Србије у БиХ, Дамир Ковачевић, и генерални конзул Републике Србије у Бања Луци, Владимир Николић.