Printer Friendly Version Конституисан нови сазив Народне скупштине Републике Српске @ 20 November 2018 08:58 AM

У Бања Луци је, 19.11.2018. године, одржана конститутивна седница 10. сазива Народне скупштине Републике Српске, на којој су верификовани мандати народним посланицима, а затим изабрани председник и потпредседници НСРС. 

Седницу је, до избора председника, водио најстарији посланик Дане Малешевић (ДНС). На предлог групе посланика ДНС, за председника 10. сазива Народне скупштине Републике Српске изабран је Недељко Чубриловић, који је функцију председника Народне скупштине обављао и у претходном сазиву. За избор Недељка Чубриловића је гласао 51 народни посланик, 29 је било против, док 2 народна посланика нису гласала.

„Овај парламент је одраз тековине демократије и права грађана да сами одлучују о свим важним стварима у Републици Српској. Залагаћу се за очување тековина одбрамбено-отаџбинског рата“ навео је Недељко Чубриловић у свом првом обраћању народним посланицима након избора за председника 10. сазива НСРС.

Конститутивној седници 10. сазива НСРС присуствовали су председник Владе Републике Србије, Ана Брнабић, председник Народне скупштине Републике Србије, Маја Гојковић, изасланик Председника Републике Србије, Никола Селаковић, отправник послова у Амбасади Републике Србије у БиХ, Дамир Ковачевић, генерални конзул Републике Србије у Бања Луци, Владимир Николић, као и други представници јавног живота у Републици Српској, дипломатског кора и међународних организација.