Printer Friendly Version Председник Републике Србије Александар Вучић почасни грађанин Требиња @ 14 November 2018 03:21 PM

Поводом 100 година од ослобођења Требиња у Првом светском рату дана 13. новембра 2018. године у Културном центру у Требињу одржана је свечана академија „Станите галије царске“ на којој је уручено признање почасни грађанин града Требиња председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Признање је уручио градоначелник Требиња Лука Петровић, а у име председника Александра Вучића признање је примио генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић.

Том приликом генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић се обратио окупљеним  званицама и рекао да му је изузетна част што је у Требињу и да је почаствован од председника што га представља на додели овог престижног признања.

Исткао је да ако те признају у Херцеговини онда те признају у целом српству и да је лична порука председника грађанима Требиња да Србија стаје на ноге и да почиње економски, културно, просветно, војно и на спољнополитичком плану да јача. Нагласио је да Србија неће заборавити Требиње и Источну Херцеговину и да су досадашње инвестиције Владе Србије само почетак улагања.

Градоначелник Требиња Лука Петровић је рекао да је Дан ослобођења у Првом светском рату један од најсвечанијих датума у историји Требиња и да му је посебно драго што има прилику да председнику Србије уручи највише признање овог града. Додао је да  је ово признање најмање чиме Требиње може да се одужи, јер захваљујући председнику Србије почели су да се реализују бројни пројекти у граду. Истакао је посебну част за све у Требињу и Херцеговини да је Србија обратила посебну пажњу на тај крај.

Свечаној академији присуствовали су бројни званичници из културног и политичког живота РС, у оквиру које је приређен богат културно-сценски програм.

Свечаној академији присуствовао је генерални конзул Републике Србије Владимир Николић.