Printer Friendly Version Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić počasni građanin Trebinja @ 14 November 2018 03:18 PM

Povodom 100 godina od oslobođenja Trebinja u Prvom svetskom ratu dana 13. novembra 2018. godine u Kulturnom centru u Trebinju održana je svečana akademija „Stanite galije carske“ na kojoj je uručeno priznanje počasni građanin grada Trebinja predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Priznanje je uručio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, a u ime predsednika Aleksandra Vučića priznanje je primio generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković

Tom prilikom generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković se obratio okupljenim  zvanicama i rekao da mu je izuzetna čast što je u Trebinju i da je počastvovan od predsednika što ga predstavlja na dodeli ovog prestižnog priznanja.

Istakao je da ako te priznaju u Hercegovini, onda te priznaju u celom srpstvu i da je lična poruka predsednika građanima Trebinja da Srbija staje na noge i da počinje ekonomski, kulturno, prosvetno, vojno i na spoljnopolitičkom planu da jača. Naglasio je da Srbija neće zaboraviti Trebinje i Istočnu Hercegovinu i da su dosadašnje investicije Vlade Srbije samo početak ulaganja.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je rekao da je Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu jedan o d najsvečanijih datuma u istoriji Trebinja i da mu je posebno drago što ima priliku da predsedniku Srbije uruči najviše priznanje ovog grada. Dodao je da  je ovo priznanje najmanje čime Trebinje može da se oduži, jer zahvaljujući predsedniku Srbije počeli su da se realizuju brojni projekti u gradu. Istakao je posebnu čast za sve u Trebinju i Hercegovini da je Srbija obratila posebnu pažnju na taj kraj.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni zvaničnici iz kulturnog i političkog života RS, u okviru koje je priređen bogat kulturno-scenski program.

Svečanoj akademiji prisustvovao je generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić.